denip 2018

Com cada 30 de gener, hem  celebrat el DiaEscolar de laNoViolènciai laPau (DENIP), que se celebra, en commemoració de l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi (líder nacional i espiritual de l'Índia). 

Durant aquesta jornada, escoles i instituts d’arreu del món organitzem diferents activitats per difondre els valors de la no-violència i de la pau. Aquest any ens hem proposat reflexionar sobre la guerra i la crisi dels refugiats dels últims anys.

El DENIP va ser declarat per primera vegada en 1964. Sorgeix d'una iniciativa pionera, no governamental, independent, i voluntària d'Educació No-violenta i Pacificadora del professor espanyol Llorenç Vidal. El seu objectiu és l'educació en i per a la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als Drets Humans, la no-violència i la pau.

En aquest dia, els col·legis i centres es converteixen en instruments de pau i enteniment entre persones de diferent formació, raça, cultura i religió.

El missatge bàsic d'aquest dia és: 'Amor universal, No-violència i Pau. L'Amor universal és millor que l'egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra".

El dia 30 de gener es commemora, a més, la mort del líder nacional i espiritual de l'Índia, el Mahatma Gandhi, el 30 de Gener de 1948, assassinat a trets per un fanàtic hinduista. 
Mahatma Gandhi va ser el dirigent més destacat del Moviment d'independència indi contra el poder britànic, per al que va practicar la desobediència civil no violenta, a més de pacifista, polític, pensador i advocat hinduista indi.