Gran Recapte d'aliments 2020

Com tots els anys aquest curs tornem a participar al Gran Recapte d’aliments: https://www.granrecapte.com/

 

El Gran Recapte és una campanya clau per als Bancs dels Aliments, perquè amb els gairebé 5 milions d'aliments recaptats a Catalunya es pot proveir a les entitats d'aliments bàsics com la llet, l'oli o les conserves per un període aproximat de 3 mesos.
 
La 12a edició del Gran Recapte d’Aliments se celebrarà del 16 al 21 de novembre als establiments. I del 16 de novembre al 16 de desembre es podrà fer el Gran Recapte on line.
 
En un escenari d’incertesa, derivat de la pandèmia COVID 19, els Bancs dels Aliments es veuen obligats a haver de reinventar la campanya massiva de recollida d’aliments i convertir-la en una campanya virtual de donacions.
 
Des de la irrupció del COVID19, els Bancs dels Aliments han hagut d'actuar amb celeritat per poder adaptar la seva operativa i donar resposta a una creixent demanda d’aliments per part de les entitats socials. Aquest increment ja supera el 40% respecte al mateix període de l’any passat.
 
L'escenari de pandèmia COVID19 d’aquesta tardor sembla indicar que, l'emergència social derivada de l'emergència sanitària i la ralentització de l'activitat econòmica, comportarà que moltes persones tinguin dificultats per a cobrir les necessitats bàsiques.
 
Com a exemple, el Banc dels Aliments de Barcelona ha distribuït al llarg del 2020 més d’11 milions de quilos d’aliments i 275 mil àpats cuinats que han arribat a 160 mil persones a través de 380 entitats receptores. El valor dels aliments distribuïts s’estima en uns 26 milions d'euros.
 
Des de fa molts anys la nostra escola ha participat aportant voluntaris, tant alumnes com mestres, per ajudar a la recollida d’aliments en els supermercats. Però a causa de les noves circumstàncies i a la inviabilitat de participar com a voluntaris presencials creiem que és important fer difusió d’aquesta campanya tan important i necessària, convertint-nos en ambaixadors del Banc d’aliments.  Per això, us convidem a participar fent una petita donació, tot serà benvingut.
 
La donació es pot fer de tres maneres diferents:
  • Donació on-line des de la pàgina web:  https://www.granrecapte.com/ca/donacions
  • Donació en el punt de recollida. Les donacions als establiments de les cadenes de supermercats seran també virtuals. El personal de botiga convidarà a la ciutadania a fer donacions a l’hora de pagar a caixa. Aquesta donació serà a través d’un CODI GRAN RECAPTE amb els imports estipulats per cistella (1€ - 3€ - 5€ - 10€ - 20€ - 50€, o indefinit). Un cop finalitzat el Gran Recapte, els Bancs dels Aliments disposaran de l’import íntegre de les donacions per a poder adquirir aliments bàsics. Si voleu saber quins supermercats participen com a punts de recollida només heu d’entrar en aquesta adreça:  https://www.granrecapte.com/ca/donacio-punt-recollida/
  • Per BIZUM al número: 33596.
Us animem a participar-hi!!
 
Segur que entre tots i totes aconseguim que aquest any el Banc d’aliments pugui tenir els recursos suficients per ajudar al màxim de persones possible.
 
Gràcies, famílies Lestonnac!!
 
Equip de Pastoral.