Any del centenari

La nostra escola fa 100 anys

   

L’escola, promoguda per Frederic Ros, ha acollit més de 10.000 alumnes des del 1917

El principal promotor de la fundació de Lestonnac a Mollet va ser Frederic Ros i Sallent, propietari de Can Mulà. Ros, antic alcalde i com a regidor del consistori molletà entre 1914 i 1918, va veure la necessitat de millorar l’educació del jovent del poble, sobretot de les noies, i va visitar el convent de Calella per demanar a la Companyia de Maria un grup de religioses per iniciar un projecte educatiu cristià per a les nenes, una iniciativa a la qual el rector d’aleshores Jaume Fabregat, va donar suport. Així, Ros va impulsar l’edificació del col·legi de les monges a uns terrenys de la seva propietat, on es va iniciar la tasca docent amb 35 alumnes, un nombre molt inferior als 700 alumnes que a hores d’ara acull un curs al centre.

Segons Assumpció Royo, membre de la comunitat molletana de religioses de Lestonnac, pel que fa a l’ensenyament, l’escola sempre ha estat amatent a les necessitats de la població. Així, l’any 1947, època en què l’activitat fabril era importnat  a la ciutat, s’inicien els estudis de Comerç. El curs 1953-54, es comença a impartir Batxillerat i el 1964, s’obre l’Acadèmia Lestonnac, un curs nocturn “pensat sobretot per a moltes noies que treballaven a les fàbriques i no podien assistir a classe si no era al vespre”, explica Royo. Al setembre de 1973, s’inicien els estudis del grau d’Adminsitratiu de Formació Professional, que es va eliminar amb l’entrada de la reforma educativa que va instaurar l’ESO. Actualment, els nens i nenes hi poden fer tota l’escolarització obligatòria.

L’escola ha iniciat tot un programa d’actes per commemorar el centenari, entre els quals, l’entronització el 20 de maig d’una imatge de Santa Joana de Lestonnac, fundadora de la Companyia de Maria, a l’església de Sant Vicenç i un viatge de peregrinatge a Bordeus, on va néixer la santa. Una de les activitats més multitudinàries, però, s’espera que sigui la gran trobada d’antics alumnes que es farà el 30 de setembre.

 

 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments