Solidaritat

Des del desig de comprometre’ns amb els altres, especialment amb els més desfavorits, programem diferents “accions solidàries” que sensibilitzen i eduquen  tota la Comunitat Educativa.

Prendre consciència de les desigualtats que existeixen en el nostre món, de les causes que les provoquen, i, a la vegada, fer-nos conscients de la necessitat de la nostra implicació per a anar creant un món més just, són prioritats en la nostra manera d’entendre l’educació.

Al col·legi prioritzem les nostres accions solidàries tenint en compte les necessitats properes al nostre entorn  i  aquelles que promou la FISC, la nostra ONGD.

Les seves dues línies d’acció són:

  • L’Educació per al desenvolupament:

Promou processos educatius constants, encaminats a promoure una ciutadania global, a través de  coneixements, actituds i valors capaços de generar una cultura de la solidaritat compromesa en la lluita contra la pobresa i l’exclusió; així com amb la promoció del desenvolupament humà  sostenible.

  • La Cooperació al desenvolupament:   

Financia projectes i programes de cooperació en els països en vies de desenvolupament.

A la nostra escola volem promoure accions que sintetitzin les dues línies anteriors i per això promovem activitats que tinguin en compte les necessitats més properes i també d'altres més llunyanes.

Col·laborem amb Càritas parroquial i el Banc dels Aliments amb un APS que porten a terme els professors i alumnes de 3r d'ESO i el servei voluntari dels Grups Lestonnac. També l'activitat d'Emprenedoria de 5è i 6è de Primària va adreçada a entitats i organitzacions de proximitat.

Cada dos anys organitzem, tota la Comunitat Educativa, la Festa de la Solidaritat per a recollir fons per al projecte que, des de la FISC, ens invita a col·laborar. Amb un munt d'activitats diferents dins i fora de l'escola obertes a  tothom.