Els nostres projectes de voluntariat

EL VOLUNTARIAT ÉS:

“Un espai per al creixement humà i espiritual de les persones de cara a contribuir a una societat millor”

 

El voluntariat és un compromís personal que ens permet canviar el mónque ens envolta amb la petita aportació de cadascú de nosaltres. Ens possibilita conèixer una realitat desconeguda que passa a prop del nostre context. El petit gest de donar part del nostre temps als altres de forma altruista ens ajuda a progressar i a fer créixer les persones que en són receptores.

També per a nosaltres és un enriquiment pel retorn emocional, vivencial i de creixement personal que rebem.

 

 

Què farem?

Durant el curs:

Acció social en algunes institucions socials i benèfiques de la ciutat de Mollet en horari extraescolar pels alumnes de 3r. i 4t. de Secundària.

On?:

1.     Residència La Immaculada:

Centre Geriàtric per a gent gran: Residència i Centre de dia (Carrer Sant Jordi 2, Mollet del Vallès)

Projecte de col·laboració amb una residència de la tercera edat amb activitats que impliquen tant als avis com als alumnes d’ESO de l’escola.

2.     CÀRITAS:

Projecte d’ajuda a nens i nenes socialment desfavorits amb classes de repàs realitzades per nois i noies de secundària.

Reforç escolar:

El voluntariat es realitzarà amb nens. (amb famílies que proposaria Caritas).

1.Activitats acadèmiques de repàs i activitats acadèmiques d’aprenentatges nous

2.Activitats lúdiques: balls, gimcanes i d’altres...

 

A l’estiu:

Voluntariats d’estiu organitzats per la Província d’Espanya durant el mes de Juliol. Des del curs 2010 la Companyia de Maria organitza a nivell nacional experiències de voluntariat durant uns dies de l’estiu per tercer i quart de secundària. Aquests voluntariats es realitzen a Tudela de Navarra. Fins al moment han participat cada curs un grup d’alumnes de la nostra escola de Mollet.

Es col·labora en una residència de la tercera edat i es fan activitats amb nens. Amb aquests moments d'ajuda també es combinen amb moments festius, de celebració, de reflexió i de pregària, tot compartint l'experiència amb el grup.